torsdag 31 mars 2011

Hemma igen


Tiden går fort när man har roligt och det har vi verkligen haft. En liten tråkig grej är att det har regnat de 5 sista dagarna konstant dag och nat så vi har fått tillbringa dagarna på Jung Ceylon (ett shoppingcenter i Patong).Där fanns hur många butiker som helst + ett spelhak där Itte, Melvin och Oa hängde. Ena dagen bowlade vi och det var trevligt. Vi avslutade ju våra sista nätter i Kamala som ligger c:a 15 minuters bilfärd från Patong. Kamala såg mysigt ut men vi fick aldrig chansen att se stranden...synd .
Flygresan hem har gått bra, det var lite drygt de sista timmarna men barnen var hur duktiga som helst..I eftermiddag har vi packat upp, mamma har varit här, Gun hämtade oss på stationen och jag har pratat med Janina. Nu sover Tuva, Melvin spelar ett av sina 35 PS 3 spel vi har köpt och Oa har lagt sig och tittar på en film också inköpt i Thailand. Jag har lagt över alla bilder och sitter nu och bloggar lite. Ska snart titta lite på Tv och snart oxå lägga mig. Här kommer lite fler bilder från vår fina resa.
Bowlingkille


Puss på dig älskling


Två söta tjejer

Nyinköpt i Patong

Läxläsning med ny kepa

Sista hotellet

fredag 25 mars 2011

Blandade bilderV











Vi ar kvar i Ao Nang och det har regnat i en dag. Da var jag, Tuva, Victoria och Malle ute pa en shoppingtur. Det blev inhandling av kepsar och lite annat. MElvin hade feber och Oa stannade hemma med honom. Idag ar han piggare. Imorgon aker vi till Kamala Beach och avslutar de sista natterna dar. Cilla och Markus, hitills tycker jag nog att Railey har varit bast. Vi bodde pa Railey Bay Resort and Spa. Det var perfekt med barnen tycker jag och valdigt lugnt, 10 minuter att aka till Ao Nang. JAg gillar Ao Nang oxa men lite stimmigt.Ga in pa www.latestays.com och kolla. Det ar bra priser dar. Pa bilden ser ni Hotellets husdjur. Han gick runt bland stolarna och skramde iallafall mig. Ca 1,5 m lang. Mysig..... Ha det bra allihop. Ses snart! Kram fran oss

onsdag 23 mars 2011

Ao Nang

Hejsan Alla hemma!!

Nu ar vi i Ao Nang och ska stanna har i 4 natter. Vi tog oss till Klong Muang igar men det var ingen hojdare. Vi hade hort att stranden dar skulle vara fantastisk men vi hade en jattevag mellan hotellet och stranden + att poolen inte var sa nice. Vi stannade dar i en timme typ sen tog vi en taxi till Ao Nang och Ao Nang Villa Resort. Kanonbra stalle med stor pool, lekplats mm. och faktiskt sa kanner jag att det ar ganska skont med lite liv ute efter 6 dagar utan nagot att shoppa. Just nu ligger alla vid poolen, lite mulet idag men det kanns ratt skont. Ikvall ska vi till en restaurang Blue Mango dar det finns en svensk kock. Ska ata kottbullar och potatismos...kanns ratt ok faktiskt efter all curry och stekt ris. Oa tackar alla for grattishalsningarna han har fatt. Vara telefoner har strulat hit och dit sa nu tror jag inte vi har en telefon som funkar....mamma sa du vet varvor jag inte ringer dig. JAg hoppas att ni har det bra i fjallen. Ta det lugnt med skoterakningen.
Inga bilder just nu for jag har en kall Chang som vantar.
Kram till alla!!!

söndag 20 mars 2011

Fodelsedag

Melvin springer pa strandremsan som delar av haven. Igar var Itte, Melvin, Nea och Oa pa snorkeltur. JAg och Tuva stannade hemma vid poolen och tittade pa Emil och griseknoen. Mysigt.

Pa eftermiddagen akte jag och Nea till Ao Nang for lite shopping. Det var trevligt och hett. JAg hittade lite klader till barnen och en kjol till mig. Vi at glass pa Hagen Daaz...smarrigt.

Idag har vi varit uppe och sjungt for Oa. Han fick lite gott att dricka och sa far han valja att hitta pa nagot en dag. Lite svart att hitta pa nagot att kopa nar man inte ar hemma.

Sen lag vi en stund och mos i sangen.

Inne hos Nea och Itta hade vi handlat dricka och en tarta dar det stod HAppy Birthday Joakim sa nar han kom in och skulle hamta dom till frullen stod detta uppdukat.

Fin va

Lask pa morgonen, inte sa dumt.

fredag 18 mars 2011

Var pool ligger alldeles intill havet. Pa Railey Beach ar det hur lugnt och fint som helst.

Melvin laser vid poolen...vem har han arvt detta av...

Havet ar lugnt och sanden ar finkornig. Vi har traffat en dansk familj som ar jatte trevlig. Traffade dom forst pa Phi Phi pa samma hotell och nu ar vi pa samma igen.

Imorgon ska vi pa snorkeltur till en narliggande o. I eftermiddag har det regnat, vi var da pa vag till en annan strand som heter Phrang Cave, hur haftigt som helst med grottor och klippor pa stranden. Det var inte sa haftigt nar Tuva brande sig pa en manet...jag blev klart helt hispig men en Thailandare lugnade mig och Itte sprang och hamtade vinager (sags vara bra) Sen gick vi direkt till Apoteket och fick nagon salva och kortisontablett. Jag tror ju alltid det varsta oxa men nu sitter hon pa rummet och tittar pa film och ater glass. Melvin och Oa var inne i grottorna och hittade fina stenar till akvariet sa nu blir fiskarna glada.  HA det bra allihop och Victor om du laser detta GRATTIS!! pa fodelsedagen. Kram till alla!!!

tisdag 15 mars 2011

Phi Phi

God middag sista kvallen pa Kata
Phi Phi. Melvin fick en kompis pa restaurangen, liten odla.
Utsikten fran hotellet + att vi har ett massage hak precis bredvid.
Pa rad. En kvall med massage. Melvin tyckte att det var spannande och lite skont oxa.
Stranden andra sidan. Inte sa nice. Idag tisdag ska vi ut pa en battur och snorkla  och aven se lite andra strander. Har ar fint men stranden ar bara ok enligt mitt tycke. Imorgon aker vi till Railey Beach och ska bo dar i ett par dagar. HAr fatt tips av ett par vart vi ska bo. Vi mar bra forutom lite daliga i magen. Jag och Oa har varit lite risiga men har man bara en toa inom 2 sekunder sa funkar det. Ha det bra alla och Stina, Tuva sager nog varje dag att kan Stina komma hem till mig nar vi kommer hem. Hon langtar efter sin kompis. Kram till alla!!

fredag 11 mars 2011

Sola och bada....

...med Pina Colada. Vi har det hur bra som helst. Igar var vi vid havet hela dagen, badade och solade. Melvin och Tuva hade kunnat ligga i vattnet hur lange som helst men vi var tvugna att satta stopp efter ett tag. Det var 2 st som hade snalat med solkramen...Malle och Oa sa idag har dom hallt sig i skuggan hela dagen. Vi har hallt oss vi poolen hela dagen och Melvin har varit i vattnet fran kl. 9.30 - 14.30 men ville inte ga upp da heller. Det ar varmt men inte sol hela tiden och det ar bra. Hade inte klarat det. I morgon ska vi till Phi Phi oarna. Mamma, hotellet heter Phi Phi Villa Resort. Hoppas att det gar bra med fiskarna....Ha det bra allihop. Kram Familjen Maliszewski
Forresten, Victoria och jag var och fick en omgang pa fotterna av ett gang fiskar igar. As otackt och det kittlades och fatta att jag stack ner fotterna dar som har fotfobi. Det sags att fiskarna ater gammal hud och jag tycker nog att det kandes som om fotterna var mjukare efterat. Fiskarna var nog matta efter mina sconeshalar....

onsdag 9 mars 2011

Framme

Efter nastan ett dygns resande ar vi framme pa Kata Beach. Har ar varmt och skont och alla mar bra. Vi har badat i poolen och atit Padh Thai....mums. Just nu kom ett os regn men det ar hur varmt som helst. Pojkarna sover sa jag Tuva och Nea ska ga en runda.
Ha det bra alla!!!

söndag 6 mars 2011

Grillat

I helgen har vi förebett för resan med att städa packa, tvätta och handla det sista. Det är mycket som ska ordnas och speciellt när man reser med barn.
I lördags kväll sov barnen hos farmor. Nea, Malle och Per var hemma. Vi grillade och pratade oss samman om det sista.
Det jobbiga nu är att Tuva är sjuk...jätteförskyld och hostar. Det gäller att ha nässpray och Alvedon på flyget så att hon inte får ont i bihålorna.
Oa och Jag kommer att dela på upp oss med att vara hemma imorgon. Mamma kommer till oss på eftermiddagen så vi får krama lite på henne innan vi åker. Nu ska jag gå och städa akvariet. Även
                    fiskarna måste ha det lite fint.
                    Kommer nog inte att blogga förrän vi kommer ner
                    Kram till alla!!!

onsdag 2 mars 2011

Packa

Har lagt fram alla kläder som är tänkbara till resan, sedan är det bara att sortera. Vill ju inte ha för mycket med sig, det blir tungt ändå.
Ikväll har det varit idrottsskola med Badminton...ser kul ut men ganska jobbigt. 3 dagar kvar att jobba och sedan bär det iväg. Är faktiskt lite spänd och sover lite oroligt på nätterna.
Nu ska jag fortsätta att lägga i medicinerna på rätt plats i en zip påse. Perfekt att ha grejer i.
God natt.